kategória
régió
város
szállás típusa
térképes kereső

Közép-Adria

Rimini

Az Adriai tenger egyik legkedveltebb üdülővárosa. A 20 km-nyi homokos tengerparttal rendelkező város nem véletlenül kapta a „Napos Riviéra” nevet, hiszen a kellemes klíma, a gyermekes családok számára is ideális lassan mélyülő víz, a számtalan szórakozási lehetőség és a nyári hónapok önfeledt pezsgése évről–évre turisták százezreit csábítja a városba. Strandjain nagyjából 40 ezer napernyő kínál kellemes árnyékot, sétáló utcáin sohasem áll meg az élet, s a bő százezres lakosság az üdülési szezon során jó egy millióra duzzad. A népszerű szórakozó-központ és divatos nyaralóhely státusz mögött azonban jóval több minden van, mint egy puszta szálloda és üzletsor – a város valójában a Közép-Adria régió és Emilia Romagna tartomány fontos ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, nem utolsósorban pedig bő 2000 éves múlttal rendelkezik.

Cattolica

Cattolica nemzetközi hírű nyaralóhely az Adriai-tenger partján, néhány kilométerre Riminitől. A város nevezetességei a "táncoló" szökőkutak és a középkori kastélyok. Több száz szálloda, számtalan étterem, kávézó, valamint a széles, homokos tengerparton igényesen kiépített strandok várják az idelátogatókat.

Marche üdülőhelyei

Marche tartományt északnyugaton San Marino városállam és Emilia Romagna tartomány, délnyugaton Umbria, délkelete Abruzzo és Lazio, keleten az Adriai-tenger határolja.

Az Adriai-tenger mentén egyik elegáns homokos strand szinte a másikat éri, területének azonban nagyobbik részét az Apennin-hegység nyúlványai és sziklás csúcsai foglalják el. Aki a hamisítatlan olasz konyha titkaiba kíván betekintést nyerni, itt dúskálhat a tengergyümölcseiből készült változatos, ízletes ételkülönlegességekben.

A kitűnő földrajzi adottságai miatt Marche tartomány üdülőhelyei (Gabbice Mare, Pesaro, Marotta, Fano) ideálisak lehetnek akár azok számára is, akik a tengerparti nyaralásukat aktív sportolási lehetőségekkel szeretnék (hegyi túrák, kirándulások) egybekötni.